Boomverzorging

Bomen snoeien of verwijderen

Bij boomverzorging kunt u denken aan het verwijderen van dode takken, begeleidingssnoei, het innemen van boomkronen en natuurlijk het verwijderen van bomen. Ook bomen die op een lastige plek staan zijn meestal te verwijderen

Afhankelijk van de omgeving waarin de boom staat, kan de boom op verschillende manieren geveld of verwijderd worden. De bomen kunnen via ons worden verwijderd door gebruik te maken van een hoogwerker of een telescoopkraan. In de meeste gevallen zal de boom verwijderd worden door gebruik te maken van klimuitrusting waarmee ik de boom in klim om deze op een veilige manier te verwijderen. Vooraf wordt de situatie beoordeeld, een offerte gemaakt en zal de manier waarop de boom veilig kan worden verwijderd worden beoordeeld.

Afvoer van hout

Hout, takken en bladeren die overblijven na het vellen of rooien van bomen kunnen voor u afgevoerd worden. Hierbij zijn verschillende opties mogelijk.

Het vrijgekomen hout kan versnipperd worden en nadien afgevoerd of bij u verwerkt worden in de tuin. Meestal komt er bij het verwijderen van een boom brandhout vrij. Wilt u dit voor eigen gebruik houden is het voor ons een kleine moeite om de boom voor u in stukken te zagen. Wanneer u zelf geen kachel of ruimte heeft voor het brandhout kan ik het ook afvoeren.

Boomstronk verwijderen

Wanneer de boom is verwijderd kan ook de boomstronk worden verwijderd.

Mits er een doorgang is, kan dit in vrijwel elke tuin worden uitgevoerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een verrijdbare stobbenfrees om de boomstronk te verwijderen.
Met deze stobbenfrees kunnen wij uw boomstronk tot ongeveer 30 centimeter onder het maaiveld weg frezen. Hierdoor kan er bijvoorbeeld rustig een schuurtje geplaatst worden op de plek waar eerder uw boom gestaan heeft! Uiteraard voeren wij het vrijgekomen materiaal voor u af!

Mocht u specifieke vragen hebben over het verwijderen van een boom en het afvoeren van het vrijgekomen materiaal, neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Voorafgaand zal de situatie lokaal worden beoordeeld en een offerte worden gemaakt.

Boomverzorging